Nagyboldogasszony napi lelki napok augusztus 11-13

Ahogy a májusi hírlevélben már olvashattátok, immáron negyedik alkalommal hívunk Benneteket egy Nagyboldogasszony napjához kötődő közös hétvégére, mindannyiunk testi és lelki felüdülése érdekében.

A hétvége tervezett programja a következő:

Péntek: Szuhán egész nap várunk benneteket. Mivel péntek munkanap. így az indulás attól függ, hogy ki mikor „szabadul fel”. Jó lenne „telekocsikkal” jönni, de ezt csak akkor tudjuk egyeztetni, ha már teljes a létszám. Pénteken meleg vacsora vár mindenkit, majd tábortűz melletti beszélgetéssel, énekléssel zárjuk a napot.

 

Szombat: A délelőttöt lelki feltöltődésre szánjuk, amelyet Julián atya vezet majd. Ezután 12 órakor veszünk részt a szentmisén, utána ebédelünk.

A délutáni program függ az időtől és a kedvetektől. Ha akkora a hőség, átmehetünk a közeli Bükkszéki fürdőbe, de dönthetünk amellett is, hogy megnézzük Mátraszentlászlón az új kálváriát. Ezt gyalog és kocsival is megközelíthetjük.

A délutáni program után este ismét tábortüzet rakunk, kötetlen beszélgetéssel és énekléssel, sütögetéssel.

 

Vasárnap: Részt veszünk a Mátraverebély-szentkúton rendezett szertartásokon. Az ünnepi szentmise Szentkúton 11 órakor kezdődik, előtte 1/4 11-kor katekézis, utána pedig kőrmenet van. A katekézist és a szentmisét is Dominik Duka OP, bíboros, prágai érsek tartja.

A szentkúti programok várhatóan 3 óra körül fejeződnek be, utána hazautazás.

 

A szállásról:

A házban négy nagy szoba van, így hívunk és várunk kisgyerekeseket és időseket is, mindenkit el tudunk helyezni kényelmesen, továbbá lehetőség van sátorozásra is.

Ellátás és költségek:

 

Az ellátást önköltségen biztosítjuk. Ez az elmúlt három évben 14 év fölött napi 1000 Ft-ot jelentett, vagyis fejenként 3000 Ft-t (két napra 2000 Ft). Ha valaki csak szombatra jön akkor 1500 forinttal számoljon. 14 éven aluli gyerekekre nem kell fizetni.

Fontos tudni, hogy minden étel-italt megveszünk, persze sütit szabad hozni!

Strandbelépő (amennyiben erre esik a választás): 3 órás felnőtt belépő 1500 Ft, gyermek (6-18 év) -1300 Ft

 

Mindenkit hívunk és várunk erre a közös együttlétre. Ne felejtsétek el, minél többen vagyunk, annál többet adhatunk egymásnak!

 

Jelentkezés:       Varga Balázs –                  30-9745763    balazs@varga.co.hu

Vargáné Loch Márta –      30-3011446    loch.marta@varga.co.hu

 

 

Kedvcsinálónak néhány kép tavalyról: